Lage temperaturen en batterijen, waar moet je om denken?

...de temperatuur daalt , de kou doet meer en meer haar intrede, de kachel gaat lekker omhoog in huis en op de zaak. Lage temperaturen en het gebruik van batterijen, werkt dat en waar moet je aan denken?

Bij het gebruik van een Hybrid Power Unit in de winter of bij lage temperaturen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Gelukkig is dit niet ingewikkeld en werkt het allemaal prima. Toch is het goed om van onderstaande tips op de hoogte te zijn.

Tips voor de winter

Tip 1: Zorg ervoor dat je een batterypack met klimaatsysteem hebt, deze is meestal geschikt voor inzet in de winter. Zo blijven de batterijen op de juiste temperatuur en houd je maximaal rendement en gegarandeerd inzet.

Tip 2: Zorg ervoor dat wanneer je nu een batterypack besteld, deze goed geïsoleerd is. Overleg altijd goed waar deze komt te staan. Niet elk batterypack is geïsoleerd en geschikt voor (langdurig) plaatsing buiten.

Tip 3: Zorg voor een optimale inzet en cycli laden-ontladen. Batterijen zijn graag aan het werk, zo blijven ze van zichzelf lekker warm en renderen ze maximaal.

Tip 4: Zorg voor voldoende vermogens-buffer. In de winter gebruiken interne systemen meer energie. Vaak kun je de buffer softwarematig afstellen zodat deze beter aansluit bij de winterse invloeden op het batterypack.

Dus wil je graag of moet je volle bak aan de slag in de winter met een batterij?

Geen probleem.....en doordat onze units volledig geïsoleerd zijn, een winterproof klimaatsysteem hebben, en softwarematig door ons perfect maatwerk afgesteld worden, kun je altijd Zero-Emission aan het werk!

Contact opnemen

Specificaties